Προφίλ

Ποιοι Είμαστε

Το Rockway είναι κατασκευασμένο με τις ίδιες αρχές που απαιτούνται για επιτυχία στην αναρρίχηση, προσοχή στην λεπτομέρεια, ποιότητα και πάθος. Ενώ η ασφάλεια είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα του γυμναστηρίου.

Η κατασκευή του κτιρίου έχει γίνει με βάση τους υψηλότερους διεθνείς κανονισμούς ασφαλείας. Ολόκληρη η κατασκευή των τοίχων αναρρίχησης και η τοποθέτηση των στρωμάτων ασφαλείας έγινε από την μεγαλύτερη εταιρία στην Ευρώπη, Walltopialtd η οποία έχει κατασκευάσει μερικά από τα μεγαλύτερα γυμναστήρια καθώς και το νέο γυμναστήριο του ChrisSharma, SenderOne. H Walltopia διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό υπεύθυνο για την κατασκευή, συντήρηση και εγγύηση όλης της κατασκευής. Σύμφωνα με τα παραπάνω κριτήρια η δραστηριότητα της αναρρίχησης γίνεται προσιτή στο κοινό.

Προπόνηση

Campusboard

Η εξάσκηση πάνω στο campus είναι αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους τρόπους ενδυνάμωσης. Αποτελεί ένα ισχυρό μέσο για την απόκτηση ταχύτητας και ακρίβειας κατά την κίνηση. Δεν συνίσταται για αρχάριους και αναρριχητές που σκαρφαλώνουν κάτω από 2-3χρόνια!

Crossfit

Το CrossFit είναι ένα σύστημα προπόνησης. Σχετίζεται άμεσα με τα δέκα χαρακτηριστικά που ορίζουν το επίπεδο της φυσικής κατάστασης: Ακρίβεια (Accuracy), Ισορροπία (Balance), Συντονισμός (Coordination), Ευλυγισία (Flexibility), Ευκαμψία (Agility), Αντοχή (Stamina), Καρδιοαναπνευστική Αντοχή (CardiovascularEndurance), Ταχύτητα (Speed), Ισχύς (Power) και Δύναμη (Strength).

Fingerboard

Η αναρρίχηση είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αθλήματα που απαιτεί την συναρμογή πολλών διαφορετικών χαρακτηριστικών παραμέτρων του ατόμου για την βελτιστοποίηση της απόδοσης. Αυτά μπορεί να είναι από την φυσική κατάσταση μέχρι και την ψυχολογία, την αντίληψη αλλά και την ψυχή του ασκούμενου.

Παρόλα αυτά σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε ένα μικρό αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, που είναι η δύναμη και πιο συγκεκριμένα της ειδικής δύναμης. Κάποια γενικά προπονητικά χαρακτηριστικά της δύναμης είναι ότι χωρίζεται όπως αναφέρθηκε παραπάνω σε προπόνηση γενικής και ειδικής δύναμης. Επίσης σύμφωνα με τις βασικές αρχές της προπονητικής και συγκεκριμένα την αρχή της προοδευτικότητας (από το απλό στο σύνθετο, από το εύκολο στο δύσκολο, γενικό σε ειδικό κ.τ.λ.), η γενική προπόνηση πρέπει να προηγείται από την ειδική προπόνηση . Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μειώνοντας τις πιθανότητες για ενδεχόμενο τραυματισμό.

Πιο συγκεκριμένα η προπόνηση στο fingerboard είναι μια μορφή ειδικής προπόνησης με στόχο την ενδυνάμωση των δαχτύλων.

Οι βασικές λαβές που πρέπει να εφαρμόζονται απεικονίζονται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Systemboard

Είναι ένας μικρός τοίχος αναρρίχησης εξοπλισμένος με πιασίματα και πατήματα τοποθετημένα συμμετρικά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορούμε να επαναλάβουμε ακριβώς τις ίδιες κινήσεις τόσο στα πόδια όσο και στα χέρια σε πανομοιότυπα πιασίματα αλλά και πατήματα. Επίσης προσφέρει πολλά οφέλη στην περίπτωση που η κλίση του τοίχου μπορεί να ρυθμίζεται (0 – 40 μοίρες). Το εύρος και το είδος των πιασιμάτων που θα χρησιμοποιηθούν έχουν σχέση με τις αδυναμίες και το επίπεδο του κάθε αναρριχητή. Σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχουμε στα πιασίματα αλλά και στα πιασίματα, τόσο περισσότερα οφέλη θα έχουμε στο τέλος.

Οφέλη – Προγραμματισμός

Τα οφέλη από αυτή την μορφή προπόνησης έρχονται όταν γίνει συστηματική και με βάση την αρχή της προοδευτικότητας μετά από το πέρας κάποιων εβδομάδων.

Η ένταξη του μέσα στην προπόνηση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε χρονική περίοδο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή αφού διαπιστώσουμε κάποια αδυναμία (π.χ. τεχνική, αντοχή , συντονισμό κ.τ.λ.), αφού θα έρθει να λύσει βασικά προβλήματα που με την σειρά τους θα βοηθήσουν την βελτίωση της απόδοσης μέσα από την αυτοματοποίηση της κίνησης.

Παρακάτω θα αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα σχετικά με την περιοδικότητα αλλά σε γενικές γραμμές 2-3 φορές την εβδομάδα για 6-8 εβδομάδες θα ήταν ένα καλό χρονικό διάστημα έτσι ώστε να έρθουν τα πρώτα οφέλη. Ενώ για την διατήρηση κάποιων ικανοτήτων μία φορά την εβδομάδα αρκεί.

Top Rope

Η αναρρίχηση διαδρομών εμπεριέχει δυο τρόπους, top rope και επικεφαλής. Και στις δύο μορφές αναρρίχησης με σχοινί ο αναρριχητής είναι πάντα δεμένος με άλλο ένα άτομο που ασφαλίζει από το έδαφος. Στην περίπτωση του top rope το σχοινί περνάει επίσης από μία ασφάλεια στην κορυφή της διαδρομής παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την αναρρίχηση αφού εκμηδενίζει την απόσταση που μπορεί να πέσει ο αναρριχητής. Όπως στο bouldering, το top rope είναι ένας απόλυτα ασφαλής και ευχάριστος τρόπος για αρχάριους να εστιάσουν στην αναρρίχηση και την τεχνική που απαιτείται.

Boulder

Παροχές

Rockway Cafe

Rockway Αποδυτήρια